Wil jij ook met zelfvertrouwen lesgeven aan volwassenen?

 

Bezit jij over ontzettend veel kennis en ervaring en wil je ...

 • ... die heel graag overdragen aan anderen?
 • ...¬†daarmee extra geld verdienen?
 • ... zelfvertrouwen opbouwen in je lesgeefvaardigheden?
 • ... geen duizenden ‚ā¨‚ā¨ uitgeven aan een fysieke cursusdag waar je op moet wachten?

maar heb je geen idee hoe je dat effectief kunt doen?

In de cursus 'Lesgeven aan Volwassenen' leer ik je in 5 modules -bestaande uit meer dan 45 video's en verschillende opdrachten- hoe volwassenen leren, hoe jij effectieve lessen ontwerpt, gaat geven en hoe jij je kunt blijven ontwikkelen tot een effectieve docent! 

 

Ja, ik doe mee!

"Om je vakkennis en praktijkervaring over te dragen aan volwassenen heb je didactische kennis en vaardigheden nodig" 

De cursus is flexibel en online!

Volg deze cursus op je eigen tempo, waar en wanneer het jou uitkomt! Kies de modules die op dat moment het meest relevant en interessant zijn voor jou. Of je nu 's avonds na het werk wilt studeren of in het weekend, deze cursus staat altijd voor je klaar. Kies vrijheid, kies gemak en ontwikkel je vaardigheden als docent op jouw eigen voorwaarden!

Ik wil vrijheid en gemak!

Module 1. Van inhoudelijk expert naar effectieve docent


Maak de sprong van vakexpert naar een effectieve docent in deze module. Ontdek in 9 boeiende videolessen hoe je valkuilen vermijdt, tussen verschillende rollen jongleert en  met geduld en verantwoordelijkheid een optimaal leereffect bereikt. Zet het zweet op de goede rug en word dé docent waar jouw studenten van leren!

Module 2. Het leerproces bij volwassenen

Ontdek het fascinerende leerproces bij volwassenen. In 8 videolessen kom je erachter hoe ons brein leert door verbindingen te maken, welke 5 essentiële regels je moet volgen wanneer je lesgeeft aan volwassenen, het effect van fases in de leercurve, hoe je studenten buiten hun comfortzone krijgt, het belang van herhaling voor blijvend leren en ontdek je welke 3 leermythes er zijn!

Module 3. De kunst van een goede lesvoorbereiding

Bereid jouw lessen optimaal voor! In 8 videolessen leer je stap voor stap hoe je goede leerdoelen formuleert, structuur aanbrengt en welke werkvormen het meest geschikt zijn voor volwassenen. Daarnaast ontdek je maar liefst 30 (!!) verschillende manieren om ICT in te zetten in je les en je krijgt handige templates aangereikt zodat jij razendsnel een lesplan en syllabus gereed hebt!

Module 4. De tips en trucs van effectief lesgeven

Duik in de wereld van effectief lesgeven in deze module boordevol tips en trucs voor een inspirerende leservaring. Leer complexe onderwerpen vereenvoudigen, meeslepende storytelling toepassen en doeltreffend differenti√ęren. Maar dat is niet alles! In deze module behandelen we ook thema's als: klassenmanagement, het (school)bord, beoordelen van prestaties √©n omgaan met lastige situaties!

Module 5. Jouw door- ontwikkeling als docent

Jouw ontwikkeling als docent stopt natuurlijk niet na deze cursus en daarom leer je in deze module hoe jij je blijvend kunt ontwikkelen door te reflecteren op je eigen les(sen), input te verzamelen bij je studenten en je les te (laten) observeren. Maar ook daar stopt het niet. In deze module kijken we ook naar inspiratie buiten jouw eigen lespraktijk zodat jij een nóg betere docent kunt worden.

Diep van binnen zijn we allemaal docent!


Lesgeven is niet alleen weggelegd voor bevoegd docenten of leerkrachten. Iemand vaardigheden aanleren of instructie geven doe je vaker dan je denkt! Iedereen heeft wel eens eigen kennis en ervaring moeten overdragen aan anderen, bijvoorbeeld omdat:

 • Je nieuwe medewerkers inwerkt als collega
 • Je klanten informeert over¬†een nieuwe dienst of product als verkoper
 • Je voetbal- of volleybal training geeft aan een sportteam als trainer¬†
 • Je een workshop of les¬†geeft over een hobby die je uitoefent
 • Je instructies aan pati√ęnten¬†geeft als zorgprofessional
 • Je nieuwe vaardigheden wilt aanleren aan vrijwilligers in een vrijwilligersorganisatie

Basiskennis en iets aan ervaring in leren en lesgeven komt dan goed van pas, vooral wanneer je jouw kennis en ervaring klassikaal wilt overbrengen aan een groep volwassenen.  

Ja, ik wil docent worden!

"Ongeveer 77% van de Nederlandse bevolking is volwassen en omdat we een leven lang blijven leren is het essentieel om te weten hoe je lesgeeft aan deze specifieke doelgroep" 

Koop nu je ticket!

‚ā¨279

excl. btw

 • Meer dan 45¬†videolessen¬†over lesgeven aan volwassenen
 • Cheats sheets om bij de hand te houden tijdens het lesgeven
 • Vol met¬†opdrachten en oefeningen om mee aan de slag te gaan
 • Verschillende testjes, checklists en observatieformulieren om de ontwikkeling van je docentrollen te monitoren
 • Bomvol templates en canvassen om direct in te vullen en te delen
 • Ontvang een waardebon van ‚ā¨100 te besteden aan een lesobservatie door mij
 • Krijg ‚ā¨50 cash-back voor iedere cursist die via jou deze cursus gaat volgen
KOOP HIER JE TICKET

Veelgestelde vragen